ΕΙΣΟΔΟΣ

Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Δικαιολογητικά Συμμετοχής Ασκούμενων στο Διαγωνισμό Υποψηφίων Δικηγόρων


 

Ο διαγωνισμός για λήψη της άδειας του Δικηγόρου προκηρύσσεται σύμφωνα με το Νόμο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης 2 φορές το χρόνο, γύρω στις 31 Μαρτίου και στις 30 Σεπτεμβρίου κάθε έτους αντίστοιχα.

Η δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού γίνεται συνήθως μέσα στο πρώτο 10 ήμερο του αντίστοιχου μήνα (Μαρτίου - Σεπτεμβρίου) και αντίγραφό της αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων των γραφείων του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας στην οδό Παύλου Μελά αρ. 5 και στο γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας στο Πρωτοδικείο. Αμέσως μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού (πρώτο 10ήμερο Μαρτίου / Σεπτεμβρίου) αρχίζει η υποβολή των δικαιολογητικών στο Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας, για τη χορήγηση του πιστοποιητικού άσκησης, που συμπεριλαμβάνεται στα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβληθούν στο Εφετείο.

Η υποβολή των δικαιολογητικών στο Εφετείο λήγει μία ημέρα πριν από την ημερομηνία της προκήρυξης του διαγωνισμού (περίπου 30 Μαρτίου ή 29 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα).

Στις 31 Μαρτίου ή 30 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα για την κάθε εξεταστική περίοδο συνεδριάζει η Εξεταστική Επιτροπή στο Εφετείο και ανακοινώνει το πρόγραμμα των γραπτών εξετάσεων. Μετά την διεξαγωγή των γραπτών εξετάσεων και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο Εφετείο, η Εξεταστική Επιτροπή ανακοινώνει το πρόγραμμα των προφορικών εξετάσεων.


Δικαιολογητικά που υποβάλλονται στον Εφετείο για την συμμετοχή στον διαγωνισμό:


1. Αίτηση για τη συμμετοχή.(Έντυπη από το Εφετείο).

2. Πιστοποιητικό άσκησης (Από το Σύλλογο)

3. Αντίγραφο πτυχίου.

4. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.

5. Διπλότυπο εξέταστρων που εκδίδεται από το Δικηγορικό Σύλλογο του Εφετείου.

6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.Δ. 1599/86 ότι δεν εμπίπτετε στις διατάξεις των άρθρων 26, 62 και 63 του «Κώδικα περί Δικηγόρων» (ασυμβίβαστα).

7. Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α' (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ). Για τους στρατευμένους βεβαίωση της μονάδας ότι υπηρετούν.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Copyright © 2016. All Rights Reserved.