ΕΙΣΟΔΟΣ

Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Νέα / Ανακοινώσεις

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Παύλου Μελά 5 Τ.Κ. 65403
Τηλ.: 2510224436-2510222289
FAX : 2510228364
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας μετά από επανειλημμένες συσκέψεις με τους αρμοδίους δικαστικούς λειτουργούς γνωστοποιεί προς τα μέλη του ΔΣΚ τις παρακάτω οδηγίες για τον τρόπο της σταδιακής επαναλειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου Καβάλας :

1. Με βάση τις έως σήμερα εξαγγελίες του Υπουργού Δικαιοσύνης τα Δικαστήρια θα εκκινήσουν την επαναλειτουργία τους για όλες τις υποθέσεις πλην των ποινικών ακροατηρίων από την 1η Ιουνίου 2020, οπότε εικάζεται ότι έκτοτε θα εκκινήσουν και οι καταθέσεις των δικογράφων όλων των διαδικασιών.

2. Οι ποινικές υποθέσεις θα εκκινήσουν να εκδικάζονται από την 15η Ιουνίου 2020.

3. Οι καταθέσεις των δικογράφων σε πρώτο στάδιο και για την αποφυγή του συγχρωτισμού θα γίνονται από τους συναδέλφους δικηγόρους ή τους υπαλλήλους των δικηγορικών γραφείων κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις γραμματείες των δικαστηρίων (Πολιτικού Πρωτοδικείου Ειρηνοδικείου) και καθορισμού ημερομηνίας και ώρας.

4. Τα αντίγραφα θα λαμβάνονται την επομένη ημέρα από το γραφείο του ΔΣΚ στο Δικαστικό μέγαρο, εκτός εξαιρέσεων, όπως είναι η ύπαρξη επείγοντος λόγω λήξης προθεσμίας άσκησης δικαιώματος.

5. Η παραλαβή των δημοσιευμένων αποφάσεων και των σχετικών εγγράφων της δικογραφίας θα γίνεται μετά από ενημέρωση των συναδέλφων από τις υπαλλήλους του ΔΣΚ. Συγκεκριμένα υπάλληλος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας θα ενημερώνει, με ηλεκτρονική αλληλογραφία, τους συναδέλφους, για την έκδοση αποφάσεων που τους αφορούν, ούτως ώστε αυτοί στη συνέχεια να φροντίζουν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία για την παραλαβή αντιγράφων και σχετικών από τις γραμματείες των Δικαστηρίων σε καθορισμένη ημέρα και ώρα.

6. Η δημοσίευση διαθηκών στο Ειρηνοδικείο θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο ήτοι κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και καθορισμού ημερομηνίας και ώρας.

7. Οι φάκελοι των συναινετικών προσημειώσεων έως 31 Μαΐου 2020 θα κατατίθενται στη γραμματεία του Ειρηνοδικείου από όπου και θα παραλαμβάνονται με τις θεωρημένες αποφάσεις μετά από προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία και καθορισμό ημερομηνίας και ώρας κατάθεσης και παραλαβής.

8. Η έκδοση πιστοποιητικών και η διεξαγωγή ενόρκων βεβαιώσεων στο Ειρηνοδικείο θα γίνεται στο ακροατήριο του δικαστηρίου αυτού.

9. Η συναλλαγή των συναδέλφων με τις γραμματείες θα γίνεται με την είσοδο ενός συναδέλφου δικηγόρου εντός του γραφείου, στο οποίο αφορά.

10. Η χρήση μάσκας εντός του Δικαστικού Μεγάρου δεν είναι υποχρεωτική παρά μόνο στα ασανσέρ.

11. Στα ασανσέρ του Δικαστικού Μεγάρου, σε έκαστο εκ των οποίων ο επιτρεπόμενος αριθμός εισερχομένων ατόμων είναι οκτώ (8), πρέπει να επιβαίνουν μόνο τρία (3) άτομα, τα οποία οφείλουν να φορούν μάσκα.

12. Συστήνεται στους συναδέλφους να προσέρχονται στο Δικαστικό Μέγαρο με μάσκα.

13. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει προμηθευθεί με ικανό αριθμό μασκών, που θα υπάρχουν στο γραφείο του ΔΣΚ στο Δικαστικό Μέγαρο για να καλύψουν σε πρώτο στάδιο τους συναδέλφους που δεν έχουν προμηθευτεί εξ ιδίων μάσκες.

14. Στα γραφεία του ΔΣΚ θα υπάρχουν επιπλέον για τους συναδέλφους αντισηπτικά και γάντια.

15. Η είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο θα γίνεται από την οδό Τενέδου (κεντρική είσοδος), στην οποία κατά τις ημέρες και ώρες που υπάρχουν δικάσιμοι, εκτός του συνήθους ελέγχου, οι προσερχόμενοι θα υποβάλλονται σε ηλεκτρονική θερμομέτρηση από εθελοντές της Διασωστικής Ομάδας της πόλης μας.

16. Η έξοδος εκ του Δικαστικού Μεγάρου θα γίνεται από την οδό Τρίτωνος (οπίσθια είσοδος).

17. Οι αίθουσες που θα χρησιμοποιούνται για την εκδίκαση των υποθέσεων θα γνωστοποιούνται εκ των προτέρων στους συναδέλφους, όπως και ο αριθμός των υποθέσεων που θα εκδικάζονται σ΄ αυτές.

18. Κατά την εκδίκαση των αστικών υποθέσεων εντός του ακροατηρίου θα παραβρίσκονται οι αμέσως εμπλεκόμενοι διάδικοι με τους δικηγόρους τους και τους μάρτυρες, άλλα και όσοι ακόμη επιτρέπει η επιφάνεια σε τετραγωνικά του ακροατηρίου, γεγονός που θα γνωστοποιείται με σχετική σήμανση στην εξώθυρα εκάστου ακροατηρίου, στο οποίο θα συζητούνται υποθέσεις.

19. Οι παριστάμενοι εντός των ακροατηρίων υποχρεούνται να τηρούν τις φυσικές αποστάσεις 1,5 έως 2 μέτρων μεταξύ τους.

20. Συστήνεται στους συναδέλφους να προσέρχονται μόνο με τους διαδίκους και τους μάρτυρες για την αποφυγή συγχρωτισμού.

21. Οι πολίτες που αναμένουν την εκδίκαση των υποθέσεών τους θα παραμένουν στο χώρο του αίθριου του Δικαστικού Μεγάρου με την υποχρέωση να τηρούν τις φυσικές αποστάσεις 1,5 έως 2 μέτρων μεταξύ τους. Εφόσον ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος του επιτρεπομένου, με τη συνδρομή των αστυνομικών οργάνων, οι πλεονάζοντες θα υποχρεούνται να αναμένουν τη σειρά τους στον εξωτερικό χώρο του Δικαστικού Μεγάρου.

22. Γνωστοποιείται στους συναδέλφους ότι με πρωτοβουλία του Δ.Σ. έγιναν απολυμάνσεις των χώρων του Δικαστικού Μεγάρου που θα επαναλαμβάνονται σε τακτά διαστήματα στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη
του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας

 

 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Copyright © 2016. All Rights Reserved.