ΕΙΣΟΔΟΣ

Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Νέα / Ανακοινώσεις

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΩΔΙΚΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
Παύλου Μελά 5 Τ.Κ. 65403
Τηλ.: 2510224436-2510222289
FAX : 2510228364
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Δημοσιεύθηκε ο ν. 4745/20 (ΦΕΚ 214 Α/6-11-2020) «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010, σύμφωνα με τις επιταγές της παρ. 1 του άρθρου 6 της Ε.Σ.Δ.Α., ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις», ο οποίος περιέχει σημαντικές ρυθμίσεις δικηγορικού ενδιαφέροντος, καθώς με τις διατάξεις των άρθρων 2-26 του νέου νόμου τροποποιείται ο Κώδικας Δικηγόρων.

Επισημαίνεται ότι με το άρθρο 10 του ν. 4745/2020 προβλέπεται ότι στο έργο του δικηγόρου υπάγεται πλέον ο έλεγχος εγγραπτέων πράξεων και η νομική υποστήριξη συναλλασσόμενων κατά τις συναλλαγές με τα Κτηματολογικά Γραφεία και τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία. Προς τούτο θα συνάπτεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Φορέα “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ” και του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου. Δυνάμει της Προγραμματικής Σύμβασης θα καταρτίζεται κατάλογος ενδιαφερομένων δικηγόρων ανά Δικηγορικό Σύλλογο. 

Το Ελληνικό Κτηματολόγιο θα αναθέτει εν συνεχεία σε αυτούς έναντι αμοιβής, κατ’ αποκοπήν, την παροχή των ανωτέρω υπηρεσιών (έλεγχος εγγραπτέων πράξεων, νομική υποστήριξη συναλλασσόμενων) στα Κτηματολογικά Γραφεία και τα Υποθηκοφυλακεία.  Με τον τρόπο αυτό διευρύνεται η δικηγορική ύλη και το δικηγορικό σώμα αναλαμβάνει ουσιώδη θεσμικό ρόλο στην υποστήριξη του έργου του Κτηματολογίου στη χώρα.

Περαιτέρω, με τις νέες διατάξεις, μεταξύ άλλων,  την κεντρική ευθύνη και εποπτεία για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού αποκτά πλέον η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

---Επισυνάπτεται το ΦΕΚ 214 Α/6-11-2020 προς ενημέρωση των συναδέλφων.

Πηγή: dsa.gr

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Copyright © 2016. All Rights Reserved.