ΕΙΣΟΔΟΣ

Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Νέα / Ανακοινώσεις

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΘΑΣΟΥ ΕΩΣ 18-1-21


 

        ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΘΑΣΟΥ

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΠΡΑΞΗΣ  3/2021

 

Η  Ειρηνοδίκης Γραμματούλα Σαλταρή, λαμβάνοντας υπόψη:

-την ΚΥΑ με αριθμό  Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 1293 ( ΦΕΚ τεύχος B΄ 30/ 8-1-2021) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.»,

- ιδίως το άρθρο 1 περ. 4 της ως άνω ΚΥΑ κατά την οποία, με απόφαση του αρμοδίου οργάνου διοίκησης του οικείου δικαστηρίου ορίζονται τα ειδικότερα ζητήματα που ανάγονται στην εύρυθμη διεξαγωγή των εργασιών τους,

ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ 11.1.2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.00 π.μ. ΜΕΧΡΙ 18.1.2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.00 π.μ. ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

1.       ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ : Οι καταθέσεις των αγωγών της τακτικής διαδικασίας θα γίνονται κανονικά κατά το διάστημα της αναστολής,  όπως και όλη η έγγραφη διαδικασία και η συζήτησή τους. Εάν χρειασθεί να χορηγηθεί παράταση των προθεσμιών των άρθρων 215, 237 και 238 του ΚΠολΔ  για λόγους ανωτέρας βίας (όπως ασθένεια του μάρτυρα λόγω covid, ή αδυναμία εμπρόθεσμης προσκόμισης εγγράφων από δημόσια υπηρεσία λόγω καθυστερήσεων που προκαλείται από τις ειδικές συνθήκες της πανδημίας κλπ,) θα υποβάλλεται η κατά το  άρθρο 148 του ΚΠολΔ, έγγραφη αίτηση προς την διευθύνουσα το δικαστήριο, στην οποία θα αναφέρεται επακριβώς ο λόγος καθυστέρησης και θα συνυποβάλλονται τυχόν αποδεικτικά έγγραφα. Η διευθύνουσα δικαστής, αφού κρίνει το βάσιμο του αιτήματος θα εκδίδει πράξη που θα παρατείνει την προθεσμία. Η αίτηση του δικηγόρου και η πράξη παράτασης θα κατατίθενται στη δικογραφία με ευθύνη του γραμματέα του δικαστηρίου. Εάν απορρίπτεται το αίτημα παράτασης, δεν θα εκδίδεται πράξη, αλλά ενυπόγραφα θα αναγράφεται στην αίτηση από τον αρμόδιο δικαστή, ότι η αίτηση απορρίπτεται ενυπόγραφα.

2 Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ και αιτήσεων άλλων διαδικασιών και δικαιοδοσιών θα γίνεται κανονικά.

3. Οι υποθέσεις νέας τακτικής διαδικασίας θα συζητούνται κανονικά. Οι υποθέσεις των ειδικών διαδικασιών, ασφαλιστικών μέτρων και εκουσίας δικαιοδοσίας, καθώς και οι μικροδιαφορές θα συζητούνται μόνον εφόσον έχει υποβληθεί έγγραφη δήλωση όλων των διαδίκων μερών ότι δεν θα εξετάσουν μάρτυρες. Γίνεται μνεία ότι δεν επιτρέπεται η εξέταση διαδίκων. Για τις υποθέσεις αυτές λαμβάνει χώρα την προτεραία της δικασίμου και μέχρι ώρα 13:00 έγγραφη δήλωση των πληρεξουσίων δικηγόρων των διαδίκων ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα συζητηθεί χωρίς την εξέταση μαρτύρων, η οποία κοινοποιείται στη γραμματεία του Δικαστηρίου με τη χρήση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας  (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).  Εφόσον όλοι οι διάδικοι έχουν υποβάλει δήλωση κατά το προηγούμενο εδάφιο, η υπόθεση συζητείται παρουσία των πληρεξουσίων δικηγόρων, χωρίς την εξέταση μαρτύρων. Συναινετικά αιτήματα αναβολής υποβάλλονται σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 158 του ν. 4764/2020, κατά το οποίο παρέχεται η δυνατότητα αναβολής ατελώς και χωρίς τις δεσμεύσεις του άρθρου 241 ΚΠολ, και η αναβολή μπορεί να δοθεί και χωρίς παράσταση των πληρεξούσιων δικηγόρων στο ακροατήριο κατά την εκφώνηση της υπόθεσης από το οικείο πινάκιο ή έκθεμα κατά την ημέρα της δικασίμου, εφόσον οι δικηγόροι αυτοί διατυπώσουν σχετικό αίτημα σε κοινή ανέκκλητη δήλωσή τους, κατά την παρ. 2 του άρθρου 242 ΚΠολΔ και κατ` απόκλιση της παρ. 2 του άρθρου 115 ΚΠολΔ, η οποία υποβάλλεται στην οικεία γραμματεία του δικαστηρίου μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση το αργότερο μέχρι τη δωδεκάτη ώρα της προηγούμενης της δικασίμου εργάσιμης ημέρας. Σε περίπτωση κατά την οποία δεν υποβληθεί καμία εκ των ανωτέρω δηλώσεων (περί συζήτησης ή αναβολής) από τους πληρεξούσιους δικηγόρους των διαδίκων, οι υποθέσεις αποσύρονται και δεν συζητούνται, χωρίς να απαιτείται η παρουσία των πληρεξουσίων δικηγόρων των διαδίκων στο ακροατήριο.

4. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των παραπάνω δηλώσεων, ο Ειρηνοδίκης κατανέμει χρονικά τις εγγεγραμμένες στο πινάκιο ή έκθεμα υποθέσεις, οι οποίες πρόκειται να συζητηθούν, και ο καταμερισμός αυτός γνωστοποιείται το αργότερο την προηγούμενη της δικασίμου εργάσιμη ημέρα, στους διαδίκους ή στους πληρεξούσιους δικηγόρους τους, με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στον οικείο δικηγορικό σύλλογο, καθώς και στην Κεντρική Υπηρεσία του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο είναι διάδικος σε υπόθεση εγγεγραμμένη στο πινάκιο/ έκθεμα.

5. Οι ένορκες βεβαιώσεις που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν προς απόδειξη στις παραπάνω δίκες θα γίνονται κανονικά.

6. Η χορήγηση και ανάκληση των προσωρινών διαταγών θα γίνεται δια της υποβολής έγγραφων υπομνημάτων των πληρεξουσίων δικηγόρων και χωρίς παρουσία δικηγόρων, διαδίκων και  μαρτύρων.

7. Η συζήτηση των αιτήσεων που αφορούν σε συναινετική εγγραφή, ανάκληση, εξάλειψη και μεταρρύθμιση προσημείωσης υποθήκης θα διεξάγεται εγγράφως κατά παρέκκλιση της. 2 του άρθρ παρ. 115 ΚΠολΔ και οι διάδικοι θα παρίστανται με δήλωση κατά την παρ. 2 του άρθρ. 242 ΚΠολΔ.

8. Η προκαταρκτική εξέταση και η προανάκριση θα συνεχίσουν να διεξάγονται κανονικά, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας που έχουν προαναγγελθεί από την Υπηρεσία.

9. Για ζητήματα με κατεπείγοντα χαρακτήρα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, θα αποφασίζει με αίτηση του ενδιαφερομένου και συνυποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών η Διευθύνουσα το Ειρηνοδικείο.

10. Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση σχετικά με την εξυπηρέτησή σας, παρακαλείστε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία στο τηλέφωνο 2593022777. Παρακαλείστε να μην προσέρχεστε στο κατάστημα χωρίς ραντεβού και να προτιμάτε την αποστολή των όποιων αιτημάτων σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΤΑΙ η/ο Γραμματέας του δικαστηρίου να κοινοποιήσει την παρούσα στον Δ.Σ.Κ. και να αναρτήσει αυτήν σε εμφανές σημείο του Ειρηνοδικειακού Καταστήματος.

Θάσος, 11 Ιανουαρίου 2021

Η ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΘΑΣΟΥ

  

ΓΡΑΜΜΑΤΟΥΛΑ ΣΑΛΤΑΡΗ 

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Copyright © 2016. All Rights Reserved.