ΕΙΣΟΔΟΣ

Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Νέα / Ανακοινώσεις

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 20/9/21



ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΡΙΘΜΟΣ  ΠΡΑΞΗΣ 644/ 2021

 

Ο  Ειρηνοδίκης Αναστάσιος Δοματζόγλου, λαμβάνοντας υπόψιν του,

-       την Κ.Υ.Α.  Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 55400/10-9-2021 (ΦΕΚ τεύχος Β΄ 4206/12-9-2021) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Δευτέρα , 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00.».

-       την παράγραφο 3 του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ κατά την οποία, μεταξύ άλλων  ορίζεται ότι με απόφαση του αρμοδίου οργάνου διοίκησης του οικείου δικαστηρίου ορίζονται τα ειδικότερα ζητήματα που ανάγονται στην εύρυθμη διεξαγωγή των εργασιών του, καθώς και όλα τα αναγκαία μέτρα που τηρούνται υπ' ευθύνη τους, για την ασφαλή λειτουργία του δικαστηρίου ενόψει της πανδημίας .

-       τις παραγράφους 1 και 6 του άρθρου 10 της ως άνω Κ.Υ.Α.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Από το 13 Σεπτεμβρίου έως και 20 Σεπτεμβρίου 2021 ώρα 06:00,  ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ως προς τα μέτρα προστασίας της υγείας από την διασπορά του κορωνοϊού 

Α) της υπ’αριθ. 533/3-11-2020 πράξεως του διευθύνοντος το Ειρηνοδικείο Καβάλας, με την διαφορά ότι εντός του ακροατηρίου επιτρέπονται έως 15 άτομα, πλέον του δικαστού, του γραμματέως και του δικαστικού επιμελητού  

Β) του μέτρου της αποστάσεως 1,5 μέτρου μεταξύ των προσώπων.  

ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ

1) Το δικαστήριο θα λειτουργεί στα πλαίσια της ως άνω νέας Κ.Υ.Α.  55400/10-9-2021 και σύμφωνα με το πρόγραμμα υπηρεσιών Σεπτεμβρίου .

2) Οι συναλλαγές με τους δικηγόρους και πολίτες γίνεται μόνον με ραντεβού μετά από τηλεφωνική προσυνεννόηση.

3) Τα πιστοποιητικά θα εκδίδονται μόνον μετά από υποβολή αίτησης ηλεκτρονικά και ιδίως στις διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για τα πιστοποιητικά διαθηκών, αποποιήσεων και πτωχεύσεων και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για τα πιστοποιητικά μη ασκήσεως ενδίκων μέσων (τελεσιδικίας).

4) Οι αιτήσεις χορήγησης και ανάκλησης προσωρινών διαταγών, οι οποίες θα συζητούνται δια υπομνημάτων των πληρεξουσίων δικηγόρων των διαδίκων και χωρίς την εξέταση μαρτύρων, έως και την Τετάρτη 15-9-2021

5) Στους Δικαστικούς Λειτουργούς και Δικαστικούς Υπάλληλους του Πρωτοδικείου Καβάλας που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία εντός των εγκαταστάσεων του Ειρηνοδικείου  Καβάλας εφαρμόζεται το υποχρεωτικό μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self test) από τον κορωνοϊό COVID-19   έως καί την Τετάρτη 15-9-2021.

6)  Από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 κατά την είσοδο στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας τα φυσικά πρόσωπα (δικαστικοί λειτουργοί, δικαστικοί υπάλληλοι, δικηγόροι, πάσης φύσεως εργαζόμενοι, πολίτες) υποχρεούνται να επιδεικνύουν:

[α] πιστοποιητικό εμβολιασμού ή,

 [β] πιστοποιητικό νόσησης ή,

[γ] βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 με τη μέθοδο PCR που έχει διενεργηθεί είτε με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν την είσοδο είτε ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδο, κατά τα ειδικότερα που ορίζονται στην ως άνω νέα Κ.Υ.Α. 55400/10-9-2021.

 7)  Η Γραμματεία θα διεξάγει όλες τις εργασίες, με τους όρους ασφαλείας για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας,  όπως έχουν διαμορφωθεί έως σήμερα ( βλ. παραπάνω πράξεις).

ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΤΑΙ

α) ότι οι δίκες  διεξάγονται κανονικά υπό τα μέτρα προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς της πανδημίας. Για τις συναινετικές προσημειώσεις ισχύει η έγγραφη διαδικασία έως 30-9-2021 (άρθρο 104 παρ. 1 Ν. 4812/2021  ),

β) ότι πλέον ΔΕΝ  παρέχεται η δυνατότητα αναβολής ατελώς, ήτοι χωρίς καταβολή μεγαροσήμου και τέλους αναβολής και χωρίς τις δεσμεύσεις του άρθρου 241 ΚΠολΔ.( παρ.2 και 11 του  άρθρου 105 Ν 4812/2021),

γ)  ότι εφόσον όλοι οι διάδικοι δεν επιθυμούν να εξετάσουν κατά τη συζήτηση των υποθέσεων μάρτυρα, μπορούν να το δηλώσουν στη γραμματεία του δικαστηρίου μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το αργότερο μέχρι τη δωδεκάτη ώρα της προηγούμενης της δικασίμου εργάσιμης ημέρας, προκειμένου η συζήτηση της υπόθεσής τους να τεθεί στην αρχή του πινακίου ή εκθέματος.

δ) Εως 30-9-2021 συνεχίζεται το μέτρο της κατανομής των υποθέσεων στην δικάσιμο από τον δικαστή ( παρ. 1 και 11 άρθρου 105 Ν 4812/2021 ) με πράξη του που δημοσιεύεται και στον ιστότοπο του δικαστηρίου, την προηγουμένη της δικασίμου  εργάσιμη ημέρα , μετά τις 13:00 , προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των παραγόντων της δίκης και η έκθεσή τους στον κίνδυνο πανδημικής μολύνσεως.  Στις υποθέσεις αυτές :

i)               εφόσον όλοι οι διάδικοι δεν επιθυμούν να εξετάσουν κατά τη συζήτηση των υποθέσεων μάρτυρα, μπορούν να το δηλώσουν στη γραμματεία του δικαστηρίου μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το αργότερο μέχρι τη δωδεκάτη ώρα της προηγούμενης της δικασίμου εργάσιμης ημέρας, προκειμένου η συζήτηση της υπόθεσής τους να τεθεί στην αρχή του πινακίου ή εκθέματος ( παρ. 3 του άρθρου 105 του Ν 4812/2021 ),    

ii)               Οι διάδικοι μπορούν να προσκομίσουν ένορκες βεβαιώσεις που λαμβάνονται ενώπιον δικηγόρου κατά τους όρους της παρ. 4 του άρθρου 105 του Ν 4812/2021  

iii)             αναβολή μπορεί να δοθεί και χωρίς παράσταση των πληρεξούσιων δικηγόρων στο ακροατήριο, εφόσον οι δικηγόροι αυτοί διατυπώσουν σχετικό αίτημα σε κοινή ανέκκλητη δήλωσή τους, η οποία υποβάλλεται στην οικεία γραμματεία του δικαστηρίου μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το αργότερο μέχρι τη δωδεκάτη ώρα της προηγούμενης της δικασίμου εργάσιμης ημέρας ( παρ. 1 του άρθρου 105 του Ν 4812/2021 ).   

 ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΤΑΙ η Γραμματέας του δικαστηρίου να κοινοποιήσει την παρούσα στον Δ.Σ.Κ. και στους υπαλλήλους και δικαστές του Ειρηνοδικείου Καβάλας.

Καβάλα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ 

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΟΜΑΤΖΟΓΛΟΥ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Copyright © 2016. All Rights Reserved.