ΕΙΣΟΔΟΣ

Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Νέα / Ανακοινώσεις

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


 

Τηλ. 2510 22 44 36  Fax. 2510 22 83 64

Web www.dskavalas.gr

Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παύλου Μελά 5 -65302 - Καβάλα

 

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΑΠΟ  ΔΙΚΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

  

Μόλις πρόσφατα οι Δικηγόροι ενημερωθήκαμε για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο είναι προϋπόθεση έγκρισης και εκταμίευσης δόσεων προς την χώρα μας και αναφέρεται σε σημαντικά θέματα, τα οποία αφορούν την δικηγορία, χωρίς τα θεσμικά όργανά μας να έχουν ενημερωθεί προς τούτο και να έχουν υποβάλλει τις προτάσεις τους.  

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας:   

α) Εκφράζει την αντίθεσή του στην επιλογή της Παγκόσμιας Τράπεζας από την Πολιτεία, ως συμβουλευτικού φορέα για τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη.  

 β) Τονίζει τη σημασία διατήρησης του δικαστικού χάρτη της χώρας και αποδοκιμάζει κάθε απόπειρα κατάργησης περιφερειακών Πρωτοδικείων και τη μεταφορά υποθέσεων οικονομικού ενδιαφέροντος από περιφερειακό σε κεντρικό επίπεδο, δεδομένου ότι προβλέπεται η σύσταση ειδικών τμημάτων στα πολιτικά Πρωτοδικεία και Εφετεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης για αν εκδικάζουν με αποκλειστική αρμοδιότητα συγκεκριμένης φύσεως υποθέσεις. 

γ) Εκφράζει την αντίθεσή του στην μεταφορά της αρμοδιότητας γνωμοδότησης για κατάργηση Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων από την Ολομέλεια του τοπικού Εφετείου στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. 

δ) Αναγνωρίζει τη σημασία της ενίσχυσης και επέκτασης των τεχνολογικών και ψηφιακών μέσων στη Δικαιοσύνη, χωρίς όμως να καταργείται η προφορική / ακροαματική διαδικασία στα αστικά και ποινικά δικαστήρια, όπου σήμερα προβλέπεται. 

ε) Κατά τα λοιπά, αναγνωρίζει ότι υπάρχουν και διατάξεις που κινούνται σε θετική κατεύθυνση, όπως η ενίσχυση του θεσμού της επιθεώρησης των Δικαστηρίων και η αλλαγή του τρόπου εξέλιξης των δικαστικών λειτουργών, πλην όμως οι επιμέρους αυτές διατάξεις δεν αρκούν για να αμβλύνουν τη δυσμενή πραγματικότητα, ως προς τις συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης, τις οποίες έχει σταθερά επισημάνει το δικηγορικό σώμα.

Στα πλαίσια αυτά,  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας επικύρωσε την από 2-4-2022 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και αποφάσισε την     πραγματοποίηση πενθήμερης στοχευμένης αποχής των Δικηγόρων της Καβάλας, από δίκες συμφερόντων Δημοσίου,  από τις 11 Απριλίου έως και τις 15 Απριλίου 2022. 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Copyright © 2016. All Rights Reserved.