ΕΙΣΟΔΟΣ

Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Νέα / Ανακοινώσεις

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ


 

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

 

       Από την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 ξεκινά η διαδικασία χορηγήσεως των νέων δωρεάν άυλων (απομακρυσμένων) ψηφιακών υπογραφών.

Σε πρώτη φάση θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση οι Δικηγόροι των οποίων οι ήδη υφιστάμενες ψηφιακές υπογραφές («USB-sticks») της ΑΠΕΔ δεν έχουν λήξει ακόμη, καθώς στην κατηγορία αυτή το στάδιο και η διαδικασία ταυτοποιήσεως δύναται να γίνει άμεσα και γρήγορα εξ αποστάσεως, ήτοι χωρίς την φυσική παρουσία του ενδιαφερομένου προς τούτο. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν και όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοι («ληγμένα στικάκια» ή/και Δικηγόροι που το πρώτον λαμβάνουν ψηφιακή υπογραφή), με διαδικασίες αυτοπρόσωπης παρουσίας τους ενώπιον υπαλλήλων του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας.

Η αίτηση υποβάλλεται μέσω του portal Ολομέλεια «Αίτηση Χορήγησης Ψηφιακού Πιστοποιητικού».

Θα πρέπει πρώτα ο Δικηγόρος να έχει ελέγξει από το banner «Μητρώο» τα προσωπικά του στοιχεία και ιδίως αν είναι περασμένα (σωστά) τα στοιχεία της αστυνομικής του ταυτότητας και της διεύθυνσης ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail).

Μετά την υποβολή του πρώτου αιτήματος ακολουθεί επικοινωνία με την Αρχή Πιστοποίησης (ΚΕΕΕ), όπου ο Δικηγόρος λαμβάνει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ανακατευθύνεται σε ιστοτόπους της Αρχής.

Αφού λάβει δύο έγγραφα από την Αρχή, μία Αίτηση και τους Γενικούς Όρους, θα πρέπει να τα υπογράψει ψηφιακά με το στικάκι της ΑΠΕΔ, όπως επίσης να υπογράψει ψηφιακά και στο φωτοαντίγραφο της Αστυνομικής του Ταυτότητας και στην συνέχεια να επισυνάψει τα τρία αυτά (ψηφιακώς υπογεγραμμένα με τον ανωτέρω τρόπο) έγγραφα.

Πολύ σύντομα θα γίνει η ταυτοποίηση του δικαιούχου, οπότε πλέον θα μπορεί να μεταβεί στην ιστοσελίδα, όπου εφεξής θα υπογράφει ψηφιακώς τα έγγραφά του.

Επισυνάπτεται οδηγός για την υποβολή αίτησης απόκτησης ψηφιακής υπογραφής.

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Copyright © 2016. All Rights Reserved.