ΕΙΣΟΔΟΣ

Σύνδεση Εγγραφή

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΝΟΥ

Νέα / Ανακοινώσεις

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ 13/05/22
ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΑΞΗΣ 108/2022
 
 
Ο  Ειρηνοδίκης Αναστάσιος Δοματζόγλου, λαμβάνοντας υπόψιν του,
- την Κ.Υ.Α  23983 / 29-4-2022 (Φ.Ε.Κ. τεύχος Β΄ 2137/30-4-2022) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00.» και ιδιαίτερα την παράγραφο 3 του άρθρου 1 της ως άνω ΚΥΑ κατά την οποία, μεταξύ άλλων ορίζεται ότι με απόφαση του αρμοδίου οργάνου διοίκησης του οικείου δικαστηρίου ορίζονται τα ειδικότερα ζητήματα που ανάγονται στην εύρυθμη διεξαγωγή των εργασιών του, καθώς και όλα τα αναγκαία μέτρα που τηρούνται υπ' ευθύνη τους, για την ασφαλή λειτουργία του δικαστηρίου ενόψει της πανδημίας .
 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ
Από  Τρίτη 3 Μαΐου 2022 έως και Παρασκευή 13 Μαΐου 2022,
 
1) Το δικαστήριο θα λειτουργεί σύμφωνα με το πρόγραμμα υπηρεσιών του  , τηρουμένων των μέτρων της αποστάσεως 1,5 μέτρου μεταξύ των προσώπων, της χρήσης μάσκας και απολυμαντικών και στα πλαίσια της ως άνω Κ.Υ.Α. 23983 / 29-4-2022,
2) Οι συναλλαγές με τους δικηγόρους και πολίτες γίνεται κυρίως με ραντεβού μετά από τηλεφωνική προσυνεννόηση, π.χ. όπως στις περιπτώσεις των δηλώσεων αποποιήσεως.
3) Τα πιστοποιητικά θα εκδίδονται μετά από υποβολή αίτησης ηλεκτρονικά και ιδίως στις διευθύνσεις Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για τα πιστοποιητικά διαθηκών, αποποιήσεων και πτωχεύσεων και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για τα πιστοποιητικά μη ασκήσεως ενδίκων μέσων (τελεσιδικίας).
4) Οι αιτήσεις χορήγησης και ανάκλησης προσωρινών διαταγών, θα συζητούνται κανονικά με μάρτυρες, μόνον στο ακροατήριο του δικαστηρίου τηρουμένων των μέτρων προστασίας της υγείας και όχι στο γραφείο των δικαστών.
5) Οι δικαστικοί υπάλληλοι που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, υποβάλλονται υποχρεωτικά δύο (2) φορές την εβδομάδα, σε διαγνωστικό έλεγχο, με χρονική απόσταση μεταξύ των δύο (2) διαγνωστικών ελέγχων νόσησης τουλάχιστον δύο (2) ημερών, άλλως σαράντα οκτώ (48) ωρών, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτες ιατρούς.     Σε περίπτωση που τα πρόσωπα του άρθρου 1 καλούνται να παραστούν εκτάκτως στον χώρο εργασίας, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης δύναται να διενεργείται και αυθημερόν. Εάν το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19, που διενεργείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 2 και 3 είναι θετικά, ο υπάλληλος οφείλει να ενημερώσει αμελλητί τη Προϊσταμένη της Γραμματείας και απέχει δικαιολογημένα από την εργασία του βάσει των οριζομένων στις κείμενες διατάξεις και ακολουθείται το πρωτόκολλο (Φ.Ε.Κ. Τεύχος B’ 5163/05.11.2021 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 66545 )του Ε.Ο.Δ.Υ. Για την απόδειξη της νόσησης εκδίδεται από την πλατφόρμα gov.gr «Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της βεβαίωσης είναι η καταχώριση του αποτελέσματος από τον φορέα ή τον ιδιώτη ιατρό που διενήργησε τον έλεγχο, σύμφωνα με το άρθρο 4, και η πάροδος τριάντα (30) ημερών από τη θετική διάγνωση. Εναλλακτικά εκδίδεται βεβαίωση θετικού αποτελέσματος, από τον φορέα που διενήργησε τον έλεγχο, την οποία ο εργαζόμενος/υπάλληλος επιδεικνύει με κάθε πρόσφορο τρόπο. Οι βεβαιώσεις των προηγούμενων εδαφίων αποτελούν δικαιολογητικά για να τεθούν τα πρόσωπα αυτά σε κατ’ οίκον περιορισμό και να τους χορηγηθεί η προβλεπόμενη αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού.
6) Η Γραμματεία θα διεξάγει όλες τις εργασίες, με τους όρους ασφαλείας για τον περιορισμό του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας.   Στα μικρά γραφεία ( 2 και 3 )  θα επιτρέπεται η είσοδος έως 1 ατόμου, αυστηρά με τη χρήση μάσκας όπως προβλέπεται από τις εκάστοτε Κ.Υ.Α.   Στο κεντρικό γραφείο ( 1 ) θα επιτρέπεται η είσοδος έως 2 ατόμων, αυστηρά με τη χρήση μάσκας όπως προβλέπεται από με τις εκάστοτε Κ.Υ.Α. 
8) Το ακροατήριο και ο προθάλαμος θα παραμείνουν με την διαμόρφωση που έγινε για την αποφυγή του συγχρωτισμού και θα συνεχισθεί η χρήση του ηχοσυστήματος για την υποβοήθηση της επικοινωνίας της έδρας με τους παράγοντες των δικών , που λόγω των μέτρων βρίσκονται σε απόσταση ,παρακωλύοντας την ευχερή επικοινωνία. Στο ακροατήριο τουλάχιστον το ένα παράθυρο ή τουλάχιστον η δίφυλλη πόρτα του, θα είναι διάπλατα ανοικτά και όταν απαιτείται θα λειτουργούν και τα κλιματιστικά. Εάν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν θα ανοίγει διάπλατα μόνον η δίφυλλη θύρα του ακροατηρίου και η θύρα όπισθεν των δικηγόρων , οπότε θα μπορούν να λειτουργούν και τα κλιματιστικά.
9) Με το άρθρο 63 του Ν 4919/2022 παρατάθηκε η ισχύς του άρθρου 56 του  Ν 4871/2021 έως 30-6-2022 ως προς το μέτρο της κατανομής των εκδικαζομένων υποθέσεων κατά ομάδες, με διαφορετική ώρα έναρξης εκδικάσεως για κάθε ομάδα, το οποίο επιτυχώς μειώνει σημαντικά τον συγχρωτισμό. Θα διατηρηθεί η υπάρχουσα διαμόρφωση του χώρου του ακροατηρίου και του προθαλάμου που διασφαλίζουν την τήρηση των αποστάσεων και  μαζί με την χρήση μασκών και με την τήρηση του κανόνα ότι εντός του ακροατηρίου επιτρέπεται η παραμονή τόσων ατόμων ώστε να διασφαλίζεται η τήρηση των αποστάσεων και να επιτυγχάνεται η επαρκής προστασία από την διασπορά της πανδημίας, με ευθύνη του Προεδρεύοντος δικαστού. Κατά την προεκφώνηση που θα γίνεται πριν από την έναρξη κάθε ομάδας εκδικαζομένων υποθέσεων εντός του ακροατηρίου θα παρευρίσκονται μόνον οι πληρεξούσιοι δικηγόροι και οι διάδικοι των μικροδιαφορών που παρίστανται χωρίς δικηγόρο, αλλά όχι τόσοι ώστε να μη τηρούνται οι αποστάσεις και όχι πλέον των 15 χωρίς να υπολογίζονται οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι. 
10) ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΑΝΑΒΟΛΩΝ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ, ΜΑΤΑΙΩΣΕΩΝ, ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ.
Συστήνεται στους πληρεξουσίους δικηγόρους έως τις 12:00 της προηγουμένης της δικασίμου εργάσιμης ημέρας να ενημερώνουν τον δικάζοντα για τις υποθέσεις που πρόκειται να υποβληθεί αίτημα αναβολής, ή παραίτηση από το δικόγραφο, ή ματαίωση της συζήτησης ή βίαιη διακοπή ή κατάργηση της δίκης,  προκειμένου να καταρτίζεται αναλόγως η πράξη κατανομής από τον δικαστή, ώστε να εξελίσσεται ομαλά και σύντομα η διαδικασία όσων υποθέσεων θα δικαστούν. Για τους λόγους αυτούς οι πληρεξούσιοι δικηγόροι μπορούν να αποστέλλουν email στην Γραμματεία στο οποίο θα αναγράφεται α) ο πληρεξούσιος δικηγόρος που ενημερώνει ότι θα υποβάλλει σχετικό αίτημα, β) η τηρητέα διαδικασία της υπόθεσης , ο αριθμός και το έτος καταθέσεως του εισαγωγικού δικογράφου, γ) η άποψη του πληρεξουσίου δικηγόρου του αντιδίκου( εφόσον είναι γνωστός), επί του αιτήματος αναβολής( εάν είναι άγνωστος ο πληρεξούσιος του αντιδίκου θα αναγράφεται τούτο επί του εγγράφου).
11) Οι ένορκες βεβαιώσεις και οι διαδικασίες των διαθηκών θα διεξάγονται στο ακροατήριο, σε ώρα που θα προκαθορίζεται. Οι αιτούντες και οι μάρτυρες θα εισέρχονται κατ’ ευθείαν στο ακροατήριο, όπου θα διεξάγεται όλη η διαδικασία, τηρουμένων των αποστάσεων.
12) Η κήρυξη κυρίας διαθήκης, θα διεξάγεται στο ακροατήριο , τηρουμένων και των μέτρων προστασίας. Η ημέρα και ώρα της διεξαγωγής θα ορίζεται από  την Γραμματέα μετά από τηλεφωνική συνεννόηση. Οι αιτούντες και οι μάρτυρες θα εισέρχονται κατ’ευθείαν στο ακροατήριο, όπου θα διεξάγεται όλη η διαδικασία. Η δημοσίευση διαθηκών θα γίνεται κατά το μηνιαίο πρόγραμμα του δικαστηρίου κάθε Τρίτη στις 10:00.
ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΖΕΤΑΙ
α) ότι οι δίκες διεξάγονται κανονικά με μάρτυρες, αλλά υπό τα ως άνω μέτρα προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς της πανδημίας. Για τις συναινετικές προσημειώσεις ισχύει η έγγραφη διαδικασία με απαραίτητη την προσκόμιση του εγγράφου της δήλωσης συναίνεσης καθόσον παρατάθηκε το μέτρο έως 30-6-2022 ( άρθρο 57 Ν 4871/2021 , Φ.Ε.Κ. τεύχος Α΄ 246/10.12.2021 σε συνδυασμό με την υπ'αριθ. 12049 /2022 Υπ.Απ.  Δικαιοσύνης Φ.Ε.Κ.  τεύχος Β΄ 1537/31.03.2022) .
β) ότι ήδη ΔΕΝ παρέχεται η δυνατότητα αναβολής ατελώς, ήτοι χωρίς καταβολή μεγαροσήμου και τέλους αναβολής και χωρίς τις δεσμεύσεις του άρθρου 241 ΚΠολΔ.(παρ.2 και 11 του άρθρου 105 Ν 4812/2021),
γ) ότι εφόσον όλοι οι διάδικοι δεν επιθυμούν να εξετάσουν κατά τη συζήτηση των υποθέσεων μάρτυρα, μπορούν να το δηλώσουν στη γραμματεία του δικαστηρίου μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το αργότερο μέχρι τη δωδεκάτη ώρα της προηγούμενης της δικασίμου εργάσιμης ημέρας, προκειμένου η συζήτηση της υπόθεσής τους να τεθεί στην αρχή του πινακίου ή εκθέματος ( άρθρο 56 παρ.2 του Ν 4871/2021 που με το άρθρο 63 Ν 4919/2022 παρατάθηκε έως 30-6-2022 ).
δ) Δυνάμει της παρατάσεως της παρ. 1 άρθρου 56 Ν 4871/2021 με το άρθρο 63 Ν 4919/2022, συνεχίζεται έως 30-6-2022 το μέτρο της κατανομής των υποθέσεων στην δικάσιμο, με πράξη του δικαστή που δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Δ.Σ.Κ. και στον ιστότοπο του δικαστηρίου (https://eirinodikeio-kavalas.blogspot.com), την προηγουμένη της δικασίμου εργάσιμη ημέρα, μετά τις 13:00, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των παραγόντων της δίκης και η έκθεσή τους στον κίνδυνο πανδημικής μολύνσεως. Στις υποθέσεις αυτές και δυνάμει της αυτής ως άνω διατάξεως του άρθρου 56 παρ. 1-3 :
i) εφόσον όλοι οι διάδικοι δεν επιθυμούν να εξετάσουν κατά τη συζήτηση των υποθέσεων μάρτυρα, μπορούν να το δηλώσουν στη γραμματεία του δικαστηρίου μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το αργότερο μέχρι τη δωδεκάτη ώρα της προηγούμενης της δικασίμου εργάσιμης ημέρας, προκειμένου η συζήτηση της υπόθεσής τους να τεθεί στην αρχή του πινακίου ή εκθέματος,
ii)  αναβολή μπορεί να δοθεί και χωρίς παράσταση των πληρεξούσιων δικηγόρων στο ακροατήριο, μόνον εφόσον οι δικηγόροι αυτοί διατυπώσουν σχετικό αίτημα σε κοινή ανέκκλητη δήλωσή τους (περιλαμβάνοντας σφραγίδα και υπογραφή τους) , η οποία υποβάλλεται στην οικεία γραμματεία του δικαστηρίου μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το αργότερο μέχρι τη δωδεκάτη ώρα της προηγούμενης της δικασίμου εργάσιμης ημέρας.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ : Κατά την συζήτηση των νέων υποθέσεων μικροδιαφορών, δηλαδή αυτών  που κατατίθενται   από 1-1-2022 α) τηρείται έγγραφη και προφορική διαδικασία των νέων άρθρων 468 και 469 του ΚΠολΔ , β) η ερημοδικία κρίνεται από την παράσταση κατά την συζήτηση και γ) δεν επιτρέπεται η αναβολή και στην εξόχως ιδιαίτερη περίπτωση που θα ζητηθεί αναβολή, θα πρέπει να προσκομισθεί αναβολόσημο , καθόσον και οι νέες υποθέσεις μικροδιαφορών εγγράφονται στο πινάκιο( νέο άρθρο 468 παρ. 5 του ΚΠολΔ)  και συνεπώς καταλαμβάνονται από την ρύθμιση του άρθρου 241 παρ. 1 του ΚΠολΔ. Πλέον μόνον στις υποθέσεις των ασφαλιστικών μέτρων δεν απαιτείται η προσκόμιση αναβολόσημου, διότι συνεχίζουν να μην εγγράφονται στο πινάκιο. 
 
ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΤΑΙ η Γραμματέας του δικαστηρίου να κοινοποιήσει την παρούσα στον Δ.Σ.Κ. και στους υπαλλήλους και δικαστές του Ειρηνοδικείου Καβάλας.
Καβάλα, 3 Μαΐου 2022
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
 
 
ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΗΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΟΜΑΤΖΟΓΛΟΥ
 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Copyright © 2016. All Rights Reserved.